Seconds – performance installatie

Tijdens het recente Cadance Festival in Den Haag presenteerden we onze nieuwe performance-installatie Seconds. Het is een intiem werk voor een publiek van slechts 20 personen, waarbij het publiek actief deelneemt aan de beleving. Hoewel confronterend, werd het stuk zeer goed ontvangen en leken mensen de vragen die het in hen oproept te omarmen. Daar zijn wij erg blij mee. Ook de pers reageerde goed op Seconds, met positieve recensies van TrouwNRCTheaterkrant en Artstalk Magazine (Engels). We hopen dit werk binnenkort weer met jullie te kunnen delen.

“…een dijk van een dansinstallatie. Mateloos fascinerend wat Ben-Tal hier doet met perceptie van ruimte, tijd en menselijk handelen.” … Trouw * * * *

 

 

PREMIERE NIEUW WERK – 30

Op 16 November presenteren wij ons nieuwe werk 30 als deel van het Korzo/NDT programma Here We Live And Now.

30 is een choreografie voor vijf dansers en is het tweede gedeelte van ons grotere project 60. We onderzoeken voor dit project het menselijke concept van het bijhouden van de tijd en de dualiteiten die daardoor in ons leven ontstaan (zie trailer here). Zoals de titel al suggereert, is 30 een half uur lang en zal in in het programme te zien zijn naast nieuwe stukken van Antonin Rioche, Antonin Comestaz en een installatie van Greta Desirée Facchinato. Ga naar onze agenda voor alle informatie en de link om kaarten te kopen.

We werken af en aan aan 30 sinds augustus en zijn blij het eindelijk met jullie te kunnen delen. In deze periode hebben we ook een aantal fantastische mensen aan ons team toegevoegd: dansers/collaborators Luca Cacitti en Christopher Tandy en zakelijk leider Naomi Russell.

Het eerste gedeelte van het project 60, een trio genaamd Triumvirate hebben al in april gepresenteerd als gedeelte van ons programma Just Once. De avondvullende versie zal in Julidans festival in Amsterdam in juli 2019 in premiere gaan.

30 is een coproductie van OFFprojects, Korzo Producties en NDT, met steun van ICK Amsterdam en Choreographic Center Heidelberg.

Vier sterren **** van De Volkskrant:

OFFprojects Summer Workshop

Van 30 juli t/m 4 augustus organiseert OFFprojects een unieke workshopweek in Korzo Theater, Den Haag. De workshop staat in het teken van OFFprojects’ nieuwe productie ’60’ die in de zomer van 2019 in première gaat. Parallel aan de creatie biedt OFFprojects dansstudenten en professionals de mogelijkheid om het proces binnen te stappen en zich te ontwikkelen n.a.v. de diverse werkmethode van choreograaf Amos Ben-Tal en het collectief.

Elke dag wordt gevuld met een flinke dosis nieuwe, fysieke ervaringen, reflectie en discussie.

Max. 15 deelnemers (leeftijd 18+)
Kosten: 250 euro.

Aanmelden
Aanmelden kan door uiterlijk 15 juni 2018 een korte motivatie, CV en video-links te sturen aan aurelie@off-projects.com. Uit de aanmeldingen selecteren we 15 dansers die worden uitgenodigd voor de workshopweek.

Terugblik Just Once

We willen iedereen bedanken die op vrijdag 13 april aanwezig waren bij ‘Just Once’ in Korzo Theater. Voor iedereen die er niet bij kon zijn: hier delen we wat foto’s en woorden om een beeld te schetsen. Het was een zeer speciaal event voor ons: letterlijk een “once in a life time” moment. Het was een confronterende en spannende ervaring en een plezier om nieuwe dans, tekst en muziek met publiek te delen. We hernamen het stuk Ziggurat (oorspronkelijk uit 2007), toonden een sneak preview van ons nieuwe project ’60′ en speelden nieuwe liedjes met Noblesse. Het delen van nieuw werk gaf ons een hoop energie om verder te gaan met alles waar we mee bezig zijn. Houd ons in de gaten! Bedankt voor al jullie steun, aandacht en inspiratie!

Just Once

Op vrijdag 13 april organiseert choreograaf, muzikant Amos Ben-Tal met OFFprojects het eenmalige event Just Once in Korzo theater, Den Haag. De unieke triple bill is een combinatie van dans, tekst en muziek; een viering van Amos’ werk als maker en OFFprojects’ unieke kijk op publieksinteractie. Onderdeel van de avond is een preview van OFFprojects’ nieuwe project ’60’ (première, zomer 2019), een vernieuwde versie van Ziggurat uit 2007 en verschillend nieuwe nummer door Amos’ band Noblesse omlijst met live lo-fi visuals door Xavier van Wersch.

Just Once vindt plaats op Vrijdag 13 april in het Korzo Theater, Den Haag. Zorg dat je erbij bent en bestel nu je kaarten.

Amos in Podium Dans

Podium Dans is het wekelijkse dansprogramma van NPO Cultura. In het programma komen choreografen en artistiek leiders van toonaangevende dansgezelschappen uit Nederland aan het woord. In de week van 6 november stond Podium Dans in het teken van het werk van Amos en OFFprojects. De aflevering werd gefilmd voorafgaand aan de voorstelling Howl in Theater Ins Blau in Leiden.

Bekijk de aflevering hier.

Podium Dans NTR Cultura Amos Ben-Tal

Interview De Gelderlander

Bianca Hendriks deed voor De Gelderlander een uitgebreid interview met Amos over onze voorstelling HOWL. Lees het volledige interview hier.

Interview HOWL Amos Ben-Tal de Gelderlander

Terugblik Zeeland Nazomerfestival

Van 29 t/m 31 augustus stonden we met Howl op het Zeeland Nazomerfestival in Middelburg. We speelden het stuk in het gebouw van Waterschap Scheldestromen. De gigantische ramen gaven ons een prachtige achtegrond met een directe kijk op het kanaal en de stad. We bedanken iedereen voor drie fantastische ontmoetingen. Speciale dank naar iedereen die zijn ervaringen met ons deelden na de performance en online!

“Nog helemaal sprakeloos van de voorstelling Howl op het Zeeland Nazomerfestival. We kwamen op plaatsen terecht op de dansvloer in plaats van de tribune. En wat was dat gaaf. We zagen niet alleen die prachtige dansers van heel dichtbij maar voelden zelfs de lucht verplaatsen als ze rakelings langskwamen. En dan die prachtige muziek van Spinvis erbij… De rest zal ik niet verklappen. Gaat erheen als je de kans hebt!” Publieksreactie over Howl op Zeeland Nazomerfestival

In oktober-december vervolgen wij onze tour langs de Nederlandse theaters. Zorg ervoor dat je op tijd je kaartje bemachtigd! Bekijk hier de tourdata.

HOWL op het Zeeland Nazomerfestival

Van 29 t/m 31 augustus presenteren we de voorstelling HOWL op het Zeeland Nazomerfestival in Middelburg! Let op, de kaartverkoop gaat hard. Wees er dus snel bij. Tickets vind je hier.

“Een vernieuwende voorstelling waarin alle elementen uiteindelijk samenvallen tot een evenwichtige collage.” denhaagdirect.nl, 2017

“HOWL is een levendige en poëtische multidisciplinaire dansvoorstelling waarin het publiek mee op reis gaat door de wereld van herinnering, verbeelding en overtuigingen. […] Briljant.” Dansmagazine.nl, 2016

HOWL – Zeeland Nazomerfestival
Data: 29, 30, 31 augustus
Tijd: 19.00
Locatie: Waterschap Scheldestromen, Middelburg
Prijs: 17,50 euro / CJP 15 euro
Tickets: www.theaterzeelandia.nl

foto: Parcifal Werkman

première + tour 7even

Amos is één van de zeven choreografen die door Emio Greco en Pieter C. Scholten werd uitgenodigd om mee te doen aan 7even. Amos zal daarom in Frankrijk samenwerken met dansers van het Ballet National de Marseille en ICK aan een nieuwe voorstelling over de staat van het lichaam.

7even

7even
7 nieuwe stukken, van elk 7 minuten lang, gecreëerd door 7 artiesten voor 7 dansers van het Ballet National de Marseille en ICK, gebaseerd op Emio Greco en Pieter C. Scholten’s artistieke manifest De 7 noodzakelijkheden, in samenwerking met het Festival de Marseille.

7even amos ben-tal ickTot op vandaag is het manifest, De 7 noodzakelijkheden, de inspiratie en drive voor het maken van nieuw werk. Voor 7EVEN dagen Greco en Scholten zeven choreografen uit om, met dit manifest in gedachte, hun fascinatie voor het lichaam kenbaar te maken. Van rauw naar gestileerd, politiek, technologisch, minimalistisch of expressief: allen hebben ze alvast één ding gemeen: het lichaam is de inspiratie – en krachtbron.

Choreografen: Nacera Belaza, Amos Ben-Tal, Eric Minh Cuong Castaing, Joeri Dubbe, Faustin Linyekula, Ayelen Parolin en Ula Sickle.

Speellijst
vr 23 jun 2017 Marseille (FR) | 20.30u
Festival de Marseille (wereldpremière)

za 24 juni 2017 Marseille (FR) | 20.30u
Festival de Marseille

zo 25 jun 2017 Marseille (FR) | 20.30u
Festival de Marseille

wo 5 jul 2017 Amsterdam (NL) | 21.00u
Julidans Amsterdam, Stadsschouwburg

do 6 jul 2017 Amsterdam (NL) | 21.00u
Julidans Amsterdam, Stadsschouwburg

wo 20 sep 2017 Rotterdam (NL)
Rotterdamse Schouwburg

za 23 sep 2017 Amsterdam (NL)
Theater De Meervaart (tijdens festival ICKfest)

do 28 sep 2017 Heerlen (NL) |20.30u
Parkstad Limburg Theaters

vr 29 sep 2017 Breda (NL)
Chassé Theater

wo 11 okt Utrecht (NL) | 20.00u
Stadsschouwburg

vr 13 okt Hoofddorp (NL) | 20.15u
Theater De Meerse

wo 18 okt Delft (NL) | 20.15u
Theater De Veste

vr 20 okt Leeuwarden (NL)
Stadsschouwburg de Harmonie

wo 1 nov 2017 Tilburg (NL) | 20.15u
Theaters Tilburg

za 4 nov Groningen (NL)
Theater de Oosterpoort

di 14 nov 2017 Haarlem (NL)
Toneelschuur Haarlem

Tickets & info