60 in de pers

Op dinsdag 2 juli presenteerden wij onze nieuwe voorstelling 60 als onderdeel van het openingsprogramma van Julidans in Amsterdam. In de voorstelling nemen wij het publiek mee in een meditatieve ervaring over de sociale aspecten en persoonlijke beleving van tijd. De pers:

“Langzaam maar zeker worden de kleine, staccato bewegingen duidelijker. En net zoals een gebroken klok de juiste tijd tweemaal per dag vertelt, komen soms de schijnbaar grillige bewegingen samen in iets dat op een consistente choreografie lijkt.

Het is een fascinerende scène en een goed platform voor Ben-Tal’s unieke dansbewegingen: elegant en toch scherp, onvoorspelbaar en toch coherent.” – Bregtje Schudel, 2019, movementexposed.com

“De bewegingen zijn aanvankelijk proberend en ontdekkend, later wat uitbundiger (draaien, gespreide armen, af en toe een rondje rennen), maar ze zijn niet gericht op virtuositeit. Wel krijgen ze een eigenwijze, speelse kwaliteit mee: zacht en elegant, soms ook een beetje pedant. Dat geeft de strenge tijdsbeleving van 60 een humoristisch tegenwicht. Voeg daarbij de ambachtelijke manier waarop de choreograaf zijn dansers in de ruimte zet en je krijgt een smaakvolle, veelzijdige voorstelling van een denkende danser.” Dick van Teylingen, 2019, Theaterkrant.nl

Fotografie: Alwin Poiana

première 60 – Julidans 2019

Op dinsdag 2 juli gaat onze nieuwe voorstelling 60 in première tijdens Julidans festival in Amsterdam. Voor 60 werken we samen met het dansgezelschap ICK Amsterdam. Samen nemen we het publiek mee in een meditatieve ervaring over de sociale aspecten en persoonlijke beleving van tijd.  

“Iets om naar uit te kijken in Julidans: de 60-minuten versie van 30 . Over het tikken van tijd.” Volkskrant, 2018

60 komt voort uit ons langer lopende onderzoek naar het concept tijd dat eerder resulteerde in de korte voorstelling 30 (2018) en Seconds (2019) waarover Trouw schreef: “…een dijk van een dansinstallatie. Mateloos fascinerend wat Ben-Tal hier doet met perceptie van ruimte, tijd en menselijk handelen.” * * * *

 

Nieuwsgierig?
De kaartverkoop van Julidans start op 18 april.
Wees er snel bij. Meer info en tickets hier.

 

Seconds – performance installatie

Tijdens het recente Cadance Festival in Den Haag presenteerden we onze nieuwe performance-installatie Seconds. Het is een intiem werk voor een publiek van slechts 20 personen, waarbij het publiek actief deelneemt aan de beleving. Hoewel confronterend, werd het stuk zeer goed ontvangen en leken mensen de vragen die het in hen oproept te omarmen. Daar zijn wij erg blij mee. Ook de pers reageerde goed op Seconds, met positieve recensies van TrouwNRCTheaterkrant en Artstalk Magazine (Engels). We hopen dit werk binnenkort weer met jullie te kunnen delen.

“…een dijk van een dansinstallatie. Mateloos fascinerend wat Ben-Tal hier doet met perceptie van ruimte, tijd en menselijk handelen.” … Trouw * * * *

 

 

PREMIERE NIEUW WERK – 30

Op 16 November presenteren wij ons nieuwe werk 30 als deel van het Korzo/NDT programma Here We Live And Now.

30 is een choreografie voor vijf dansers en is het tweede gedeelte van ons grotere project 60. We onderzoeken voor dit project het menselijke concept van het bijhouden van de tijd en de dualiteiten die daardoor in ons leven ontstaan (zie trailer here). Zoals de titel al suggereert, is 30 een half uur lang en zal in in het programme te zien zijn naast nieuwe stukken van Antonin Rioche, Antonin Comestaz en een installatie van Greta Desirée Facchinato. Ga naar onze agenda voor alle informatie en de link om kaarten te kopen.

We werken af en aan aan 30 sinds augustus en zijn blij het eindelijk met jullie te kunnen delen. In deze periode hebben we ook een aantal fantastische mensen aan ons team toegevoegd: dansers/collaborators Luca Cacitti en Christopher Tandy en zakelijk leider Naomi Russell.

Het eerste gedeelte van het project 60, een trio genaamd Triumvirate hebben al in april gepresenteerd als gedeelte van ons programma Just Once. De avondvullende versie zal in Julidans festival in Amsterdam in juli 2019 in premiere gaan.

30 is een coproductie van OFFprojects, Korzo Producties en NDT, met steun van ICK Amsterdam en Choreographic Center Heidelberg.

Vier sterren **** van De Volkskrant:

OFFprojects Summer Workshop

Van 30 juli t/m 4 augustus organiseert OFFprojects een unieke workshopweek in Korzo Theater, Den Haag. De workshop staat in het teken van OFFprojects’ nieuwe productie ’60’ die in de zomer van 2019 in première gaat. Parallel aan de creatie biedt OFFprojects dansstudenten en professionals de mogelijkheid om het proces binnen te stappen en zich te ontwikkelen n.a.v. de diverse werkmethode van choreograaf Amos Ben-Tal en het collectief.

Elke dag wordt gevuld met een flinke dosis nieuwe, fysieke ervaringen, reflectie en discussie.

Max. 15 deelnemers (leeftijd 18+)
Kosten: 250 euro.

Aanmelden
Aanmelden kan door uiterlijk 15 juni 2018 een korte motivatie, CV en video-links te sturen aan aurelie@off-projects.com. Uit de aanmeldingen selecteren we 15 dansers die worden uitgenodigd voor de workshopweek.

Terugblik Just Once

We willen iedereen bedanken die op vrijdag 13 april aanwezig waren bij ‘Just Once’ in Korzo Theater. Voor iedereen die er niet bij kon zijn: hier delen we wat foto’s en woorden om een beeld te schetsen. Het was een zeer speciaal event voor ons: letterlijk een “once in a life time” moment. Het was een confronterende en spannende ervaring en een plezier om nieuwe dans, tekst en muziek met publiek te delen. We hernamen het stuk Ziggurat (oorspronkelijk uit 2007), toonden een sneak preview van ons nieuwe project ’60′ en speelden nieuwe liedjes met Noblesse. Het delen van nieuw werk gaf ons een hoop energie om verder te gaan met alles waar we mee bezig zijn. Houd ons in de gaten! Bedankt voor al jullie steun, aandacht en inspiratie!

Just Once

Op vrijdag 13 april organiseert choreograaf, muzikant Amos Ben-Tal met OFFprojects het eenmalige event Just Once in Korzo theater, Den Haag. De unieke triple bill is een combinatie van dans, tekst en muziek; een viering van Amos’ werk als maker en OFFprojects’ unieke kijk op publieksinteractie. Onderdeel van de avond is een preview van OFFprojects’ nieuwe project ’60’ (première, zomer 2019), een vernieuwde versie van Ziggurat uit 2007 en verschillend nieuwe nummer door Amos’ band Noblesse omlijst met live lo-fi visuals door Xavier van Wersch.

Just Once vindt plaats op Vrijdag 13 april in het Korzo Theater, Den Haag. Zorg dat je erbij bent en bestel nu je kaarten.

Amos in Podium Dans

Podium Dans is het wekelijkse dansprogramma van NPO Cultura. In het programma komen choreografen en artistiek leiders van toonaangevende dansgezelschappen uit Nederland aan het woord. In de week van 6 november stond Podium Dans in het teken van het werk van Amos en OFFprojects. De aflevering werd gefilmd voorafgaand aan de voorstelling Howl in Theater Ins Blau in Leiden.

Bekijk de aflevering hier.

Podium Dans NTR Cultura Amos Ben-Tal

Interview De Gelderlander

Bianca Hendriks deed voor De Gelderlander een uitgebreid interview met Amos over onze voorstelling HOWL. Lees het volledige interview hier.

Interview HOWL Amos Ben-Tal de Gelderlander

Terugblik Zeeland Nazomerfestival

Van 29 t/m 31 augustus stonden we met Howl op het Zeeland Nazomerfestival in Middelburg. We speelden het stuk in het gebouw van Waterschap Scheldestromen. De gigantische ramen gaven ons een prachtige achtegrond met een directe kijk op het kanaal en de stad. We bedanken iedereen voor drie fantastische ontmoetingen. Speciale dank naar iedereen die zijn ervaringen met ons deelden na de performance en online!

“Nog helemaal sprakeloos van de voorstelling Howl op het Zeeland Nazomerfestival. We kwamen op plaatsen terecht op de dansvloer in plaats van de tribune. En wat was dat gaaf. We zagen niet alleen die prachtige dansers van heel dichtbij maar voelden zelfs de lucht verplaatsen als ze rakelings langskwamen. En dan die prachtige muziek van Spinvis erbij… De rest zal ik niet verklappen. Gaat erheen als je de kans hebt!” Publieksreactie over Howl op Zeeland Nazomerfestival

In oktober-december vervolgen wij onze tour langs de Nederlandse theaters. Zorg ervoor dat je op tijd je kaartje bemachtigd! Bekijk hier de tourdata.