Over

OFFprojects

OFFprojects is een collectief van vier voormalig dansers van het Nederlands Dans Theater en Batsheva Ensemble, dat zich om het werk van choreograaf en musicus Amos Ben-Tal verzamelt. De groep creëert multidisciplinaire voorstellingen, events en installaties. OFFprojects staat voor werk dat vragen stelt, rauw en modulair is- compromisloze kwaliteit en het nemen van risico’s, in combinatie met een aanpak die een breed publiek aanspreekt en voedt. 

Kort na de oprichting in 2012 kreeg de groep al erkenning voor hun ‘out of the box’ benadering en uitzonderlijke uitvoeringskwaliteiten. Hun eerste avondvullende productie OFFline (2014) werd goed ontvangen, gevolgd door de met vijf sterren bekroonde voorstelling Might. Voor hun meest recente productie, Howl, ontving OFFprojects de prestigieuze Dioraphte Dansprijs 2016. Ondertussen toert de groep door Nederland, Frankrijk, Engeland, Tsjechië, Duitsland en Rusland.

Wat OFFprojects extra uniek maakt, is dat alle leden naast dans een tweede expertise hebben. Hierdoor is ieder aspect van een productie onderdeel van het conceptuele geheel. Behalve Amos, bestaat OFFprojects uit Aurélie Cayla (educatie), Milena Twiehaus (beeld) en Yvan Dubreuil (dramaturgie).

OFFprojects wordt gecoproduceerd door Korzo Theater in Den Haag. Sinds 2018 is de groep ook artists-in-residence bij ICK Amsterdam.

Amos Ben-Tal

Amos Ben-Tal

Aurélie Cayla

Aurélie Cayla

Yvan Debrueil

Yvan Debrueil

Milena Twiehaus

Milena Twiehaus

In samenwerking met
 

Wolf Govaerts

dancer Genevieve Osborne, OFFprojects

Genevieve Osborne

Luca Cacitti

Christopher Tandy

Connor Schumacher

Connor Schumacher

lana_t

Lana Čoporda

Spinvis

Spinvis

Saartje van Camp

Saartje van Camp

Erik Hofland

Erik Hofland

Team
Lody Meijer

Lody Meijer

Naomi Russell