Seconds

Seconds

Performance installation. Duration: 15min

Premiere: 25 januari 2019, Cadance Festival, Den Haag

Deze performance-installatie van precies 15 minuten nodigt een kleine groep van twintig mensen uit om een choreografie te verkennen die zich afspeelt in een kleine kubus. Omdat er maar vier mensen in één keer in de kubus passen, wordt een systeem gebruikt waarbij het publiek aan de buitenkant van de kubus bepaalt hoe lang de mensen binnen blijven kijken. Zo ontstaat er een wisselwerking tussen de persoonlijke wens van mensen om de dansers te zien en hun besef dat hun ervaring gemeenschappelijk is. Het idee van tijd als gedeelde bron wordt tastbaar en intiem vormgegeven.

De voorstelling is opgebouwd op een zich langzaam ontwikkelende tekst die cycli van hoop en angst verkent en erkent dat beide het resultaat zijn van het besef van het verstrijken van de tijd. Het gedicht dient als muziek en meesterklok, herinnert ons aan de subjectiviteit van onze tijdservaring en telt de 15 minuten van het werk op een precieze en objectieve manier af.

De installatie Seconds maakt deel uit van het overkoepelende project 60, waarin OFFprojects het menselijke begrip tijd en de vele dualiteiten en tegenstrijdigheden ervan onderzoekt.

“…een dijk van een dansinstallatie. Mateloos fascinerend wat Ben-Tal hier doet met perceptie van ruimte, tijd en menselijk handelen.”…Trouw * * * *

 

concept en choreografie Amos Ben-Tal | ontwerp en artistiek advies Yvan Dubreuil | performance Aurélie Cayla, Rubén Garcia Arabit, Luca Cacitti, Wolf Govaerts | met dank aan Xavier van Wersch
Seconds is een productie van OFFprojects in coproductie met Korzo producties en ICK Amsterdam en wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten.