Triumvirate

Triumvirate

Dansstuk voor drie vrouwen. Duur: 23 minuten

Première: 13 april 2018, Korzo Theater. Première avondvullende versie van 60: juli 2019

Triumvirate komt voort uit de eerste periode van creatie voor het project 60. In deze serie van werken onderzoekt OFFprojects het door de mens gecreëerde concept van tijdopname.

In onze wereld bestaan eindeloos veel verschillende culturen en religies, maar tijd tellen we allemaal op dezelfde manier, in units van zestig. Toch is deze hoogst mathematische en universele constructie een van de meest abstracte en subjectieve. Ieder van ons voelt tijd op een andere manier.

In Triumvirate begint Amos met OFFprojects het onderzoek naar deze en andere dualiteiten die voortkomen uit het ritueel rond tijdopname. De ‘gestripte’ presentatie geeft allereerst het gevoel van een etude, maar de verschillende ervaringen van het verstrijken van de tijd en de spanning in de taken die de drie vrouwen uitvoeren, brengen een onderliggende menselijkheid naar boven samen met een ongemakkelijk maar spannend gevoel van non-lineariteit.

Credits| Choreografie en muziek: Amos Ben-Tal | Dans: Aurélie Cayla, Genevieve Osborne and Milena Twiehaus| Artistiek advies: Yvan Dubreuil | Techniek: Xavier van Wersch & Amos Ben-Tal

Goed om te weten: Triumvirate heeft bijzonder simpele technische specificaties en past goed in een avond met meerdere werken (bijvoorbeeld samen met Ziggurat).