Ziggurat

Ziggurat

Een korte multidisciplinaire dansvoorstelling. Duur: 18 minuten

         

Ziggurat was het eerste stuk dat Amos na het verlaten van zijn carrière als danser bij NDT in 2007 creëerde. Het zou het begin vormen van zijn onderzoek naar de drie elementen die zijn werk vandaag nog bepalen: beweging, muziek en tekst. De titel Ziggurat refereert naar de enorme antieke structuren waarvan men denkt dat ze de inspiratie voor de mythen over de toren van Babel zijn. Enkele van deze mythen vertellen het verhaal van de oorsprong van talen.

In deze korte trio voor een danser, een spreker en een muzikant laat Amos deze drie elementen op verschillende manieren naast elkaar en door elkaar lopen. Dit leidt tot nieuwe, poëtische interpretaties en construeert een hybride en abstracte taal van beweging en geluid.

Ziggurat is in April 2018 door OFFprojects voor het special event Just Once gerecreëerd.

 

Credits | Choreografie, muziek en tekst: Amos Ben-Tal eerste editie (2007): Andi Schermoly (woord), Henk Koorn (muziek), Amos Ben-Tal (dans) | tweede editie (2018): Genevieve Osborne (woord), Milena Twiehaus (muziek), Amos Ben-Tal (dans) | artistiek advies: Yvan Dubreuil | techniek: Xavier van Wersch & Amos Ben-Tal

Goed om te weten: deze productie kan ook op hele kleine tonelen worden gespeeld. Een video link van de het volledige stuk kan op aanvraag worden aangeleverd.